Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гроші — не підстава для громадянства

20 червня, 00:00
Міністерство внутрішніх справ Великої Британії налаштоване проти того, аби рекомендувати надання британського громадянства Мохамеду Аль-Фаєду, ім’я якого стало всесвітньо відомим, коли його сина Доді почали бачити разом із принцесою Діаною.

Загибель Доді та Діани стала величезним ударом для власника найрозкішнішого лондонського універмагу «Геродс», але після тієї трагедії на нього посипалися інші неприємності. Головна причина полягає, напевне, в тому, що Аль-Фаєда дратує поведінка британської політичної еліти та аристократії, які так і не визнали мільйонера повноправним членом свого кола.

Мохамед Фаєд і його брат Алі — обидва заможні підприємці з Єгипту — вперше подали заяви на здобуття британського громадянства 1995-го року. Проте вони отримали відмову, причому без надміру чітких пояснень, яких чиновники подавати не зобов’язані. Мільйонерові лише зауважили, що він подавав не зовсім правдиві свідчення про походження власного багатства. Мохамед Аль-Фаєд, звичайно ж, був обурений. У Сполученому Королівстві він живе багато років, четверо його дітей народилися у цій країні. Аль-Фаєд завжди наголошує, що він кожного року сплачує британській державі мільйони фунтів у вигляді податків і чимало грошей перераховує на користь доброчинних фондів.

Підприємець, очевидно, вважає, що його головна сила і перевага — це гроші, ті ж хто, можливо, має менше грошей, ніж Мохамед Аль-Фаєд, намагаються будь-що довести йому обмеженість всесилля товстого гаманця. Щоправда, деякі депутати від консервативної партії не гребували подарунками підприємця, за що, зокрема, заплатили втратою місць у парламенті. Перший пункт у вимогах до прохача британського громадянства проголошує, що заяву може подавати людина віком понад 18 років, однак далі: вимагається, аби вона була зі «здоровим глуздом». Другий пункт вражає ще більшою можливістю для різноманітних трактувань, бо вимагає від прохача володіти «позитивними рисами характеру».

Саме до характеру пана Аль-Фаєда можуть бути закиди. Особливо після того, як минулого тижня він звинуватив мачуху принцеси Діани — леді Спенсер у зверхності, коли вона відмовилася розмовляти з Аль-Фаєдом під час слухання справи щодо загибелі принцеси та його сина у Парижі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати