Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розв`яжіть головоломку - і ви станете власником $400000

31 жовтня, 00:00

На нещодавньому книжковому ярмарку у Франкфурті видавництво "Гарпер. Коллінс" оголосило амбітний проект: видати книгу "Мерлінова подорож" у вересні наступного року в 40 країнах. Книга, що її написав Джонатан Гансен і проілюстрував Мартін Кумб, містить 1000 ключів до заклинання, здійсненого легендарним чарівником Мерліном. Авторам знадобилося три роки, щоб скласти головоломку, яка, на їхню думку, поставить у глухий кут найрозумніших людей у всьому світі.

Видавці хочуть, щоб мешканці усіх континентів були в рівних умовах. Відтак ця книга вийде з друку одночасно в усьому світі. Видавці також сподіваються знайти глобального спонсора, приміром, компанію "Макдональдс", "Америкен Експрес" чи "Пепсі", який підтримуватиме "Мерлінову лихоманку".

Переможець здобуде чарівну паличку, інкрустовану золотом, сріблом, бронзою, кришталем і лазуритом, вартістю 80 тисяч доларів. До цієї суми додаватиметься 32 центи від кожної проданої книги. "Верхньою межею може бути тільки небо. Сума винагороди становитиме щонайменше 400 тисяч доларів", - заявив директор видавництва "Гарпер. Коллінс" Адріан Бурн.

Розв`язання цього своєрідного розумового полювання за скарбом знає тільки п`ять чоловік: двоє авторів, двоє видавців і керівник клубу Менза, відкритого лише для людей з найвищим коефіцієнтом інтелекту (IQ). "Чарівна паличка зберігатиметься й демонструватиметься в банку "Англія". Ми сподіваємося, що люди всього світу користуватимуться Інтернетом, щоб зіставити свої варіанти розв`язання цієї головоломки", - сказав Бурн. Проте, якщо за три роки ніхто не розв`яже її, то цей приз буде подаровано Фонду порятунку дітей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати