Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Орнітологи визначили найкращі фото птахів з усього світу

На конкурсі Audubon Photography Awards 2018 перемогла... велика сіра сова
12 липня, 18:17
ПАПУГОВИЙ КАРДИНАЛ НА РАНЧО САНТА-КЛАРА, МАККУК, ШТАТ ТЕХАС. ФОТО ДЖУДІ ЛІН МАЛОК (JUDY LYNN MALLOCH)

Видання The Atlantic опублікувало світлини з дев’ятого щорічного конкурсу Audubon Photography Awards. Американська екологічна організація The National Audubon Society, яка займається охороною природи та дослідженнями у галузі орнітології, оголосила переможців щорічного конкурсу Audubon Photography Awards 2018. Гран-прі отримав Стів Метьюз за світлину великої сірої сови.

Усього у конкурсі брало участь орієнтовно вісім тисяч кадрів, які створили автори зі США та Канади по усьому світу. Серед учасників були не лише професійні фотографи, а й аматори, а також юні представники професії. До речі, Міжнародний фотоконкурс «Дня», що цього року проходитиме уже вдвадцяте, відбувається за подібним принципом. Крім того, конкурс «Дня» також кілька років поспіль визначав найкраще фото України в номінації «Птахи водойм».

«Зображення, які представлені на конкурсі, показують птахів у всій їхній розмаїтій красі: від інтимних портретів сімейного життя до захопливої поведінки під час годування та масивних зграй у русі», — повідомляють на сайті премії. Автори найкращих кадрів отримають грошові призи, а також — право на публікацію у журналі Nature’s Best Photography. Презентація видання відбудеться на виставці фотографії природи у Смітсонівському національному музеї природної історії.

Організація Audubon займається захистом птахів, а також місць їхнього проживання. Її представники використовують для досягнення цієї мети наукові напрацювання, законодавчу базу, освітні програми, а також проводять цей фотоконкурс. Він покликаний привернути увагу суспільства до краси птахів зі всього світу.

ДАЛМАТИНСЬКИЙ ПЕЛІКАН НА ОЗЕРІ КЕРКІНІ, ГРЕЦІЯ. ФОТО КРІСТІНИ САУТЕР (CHRISTINA SAUTTER)

Історія створення кожного фото — особлива. Наприклад, Сінді Геддел змогла зробити свій знімок, спостерігаючи за поведінкою птахів протягом кількох днів у Центральній Америці, у Белізі. Вони невпинно працювали, щоб годувати своїх пташенят фруктами та комахами.

Фотографові Фен Цяо знадобилося два роки, щоб зробити знімок невловимого білохвостого рябчика. Для цього чоловік чотири рази відвідував провінцію Альберта, яка розташована у Канаді. Останній раз фотографу вдалося заховатися у снігу і спіймати кадр.

Деякі кадри з’являлися випадково. Наприклад, фотограф-аматорка Сьюзен Еллісон мала зустрітися зі своїм другом на пляжі, але загубилася і опинилася в іншому місці. Саме там, на острові Галвестон, що у Техасі, вона побачила морського зуйка.

А фотограф Боб Шемерхорн використав телеоб’єктив, щоб зробити свою світлину батька і маляти великої білої чаплі. Ці птахи живуть у Сейнт-Огастіні, що у Флориді. Щоб отримати цей кадр, митцеві було потрібно, щоб дорослий птах нахилився до пташеняти. Це дуже рідкісний момент. Шемерхорн все ж захопив його, коли батько будив дитинча.

Карл Бардон часто відвідує парк у Дулті, штат Мінессота, щоб фотографувати яскравих качок. Одного ранку він побачив, що птахи скупчуються в останньому віконці відкритої води, яка ще не вкрилася льодом і сфотографував їх. Так і створюються маленькі фотошедеври.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати