Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО

22 січня, 00:00
КОРОТКО
Із залізницею жарти погані Мешканці військового містечка Мелітополь-7 мають намір блокувати залізницю. Вантажні состави ніяк не доставлять у містечко обіцяний та довгоочікуваний мазут. Це занепокоїло жителів авіамістечка. З літа залишилась невиконаною обіцянка Одеського військового округу (нині Південного оперативного командування) виділяти авіамістечку в осінньо-зимовий період 1997-1998 рр. одну тисячу тонн мазуту. На цьому випробуваному й надійному виді пального працює тутешня котельна, яку обминув бум газифікації.

Покладене на командування ВПС України фінансування заходів щодо переведення котельної на природний газ не відбулося: у держбюджеті бракує коштів. Та, беручи до уваги життєву необхідність, командування ВПС України звернулося в Міноборони з проханням надати кошти з позабюджетного фонду за рахунок оренди літаків різними авіакомпаніями. Згоду має дати міністр оборони. Ось як!

І знову полетіли телеграми. Міський голова Мелітополя звертається до секретаря Ради нацбезпеки й оборони, міністра оборони, командуючого одеським військовим округом, попереджає про можливу небезпеку і просить негайно допомогти. Із залізницею жарти погані.

Віктор ПУЖАЙЧЕРЕДА, "День"

Хотів позичити чужі - віддав свої Волинська область. "Пішла голота на вигадки". Мешканцеві села Боголюби Луцького району Богданові Коруці терміново потрібні були $2,5 тисячі. Попросив у родича - той відмовився позичити. Тоді В.Корука імітує викрадання своєї 17-річної дочки Марії і просить у того ж таки родича гроші нібито для викупу викраденої. Грошовитий родич хоч і повірив у імітацію, все ж про всяк випадок тихцем зателефонував в органи. Дві доби волинська міліція шукала нібито викрадену Марію Коруку і знайшла її... вдома. Луцький районний суд розглянув кримінальну справу проти Богдана Коруки і визнав його винним у вчиненні злочину - шахрайства (явно неправдивий донос). І засудив його на три роки ув`язнення. Щоправда, виконання вироку відстрочено на два роки. Однак штраф у сумі сорока неоподатковуваних мінімумів (680 гривень) з винного таки стягнуто, повідомляє кореспондент "Дня" Олег ПОТУРАЙ. Самогубство у СІЗО: неможливе стало можливим Хмельницький. Порахунки з життям у міському слідчому ізоляторі звів 47-річний підслідний Володимир Андріяш. Вранці співкамерники прокинулися, а він уже у зашморзі з простирадла. Як повідомив кореспондентові "Дня" Михайлові ВАСИЛЕВСЬКОМУ прокурор обласного центру Іван Гавчук, з`ясовуються обставини, за яких майже неможливе стало можливим. В.Андріяш аргументовано звинувачувався в жорстокому вбивстві своєї співмешканки. До СІЗО його було доставлено із обласної лікарні після експертизи психічного стану. Результатів цієї експертизи, як і патолого-анатомічної, ще немає...

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати