Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мир, любов, щастя

50-річчя фестивалю Woodstock: спокій і спогади замість гучної вечірки
20 серпня, 10:27
ФОТО РЕЙТЕР

Минулого тижня відбулася знакова подія у культурі —американський музичний фестиваль, відсвяткував п’ятидесяту річницю. Був навіть запланований відповідний масштабний захід, на якому мали виступати сучасні зірки, наприклад Jay-Z та Майлі Сайрус. Як і перший Вудсток, цей концерт мав бути безкоштовним. Але через низку проблем (із фінансами, безпекою, локацією тощо) захід було скасовано.

Утім, узагалі без святкувань не обійшлося. Відвідувачі першого Вудстоку та його молодші шанувальники приїхали до містечка Бетел (штат Нью-Йорк), де відбувався оригінальний фестиваль. Місцевий центр мистецтв організував серію заходів на честь річниці легендарного фестивалю — кінопокази, музичні шоу тощо. На відміну від події, що відбулася півстоліття тому, був установлений ліміт на кількість відвідувачів, щоб уникнути напливу завеликого натовпу. Гості фестивалю були забезпечені їжею, напоями та необхідними вигодами.

Із концертами виступили кілька музикантів, які грали на цьому полі 50 років тому. Це, зокрема, Карлос Сантана, Джон Фогерті та Арло Гатрі. Останній сказав журналістам, що відчував той самий Вудсток як кінець бурхливого і водночас прекрасного часу. 

Нагадаємо, 1969 року на фермі під Нью-Йорком зібралося майже півмільйона глядачів, що було безпрецедентною цифрою для того часу. Хедлайнерами фестивалю були Джимі Гендрікса, The Who, Дженіс Джоплін, Jefferson Airplane, The Grateful Dead. Лозунг фестивалю «Peace, Love and Happiness» себе виправдав — у цілому, незважаючи на окремі неприємні випадки, фестиваль пройшов мирно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати