Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Таїланд протестний

Який символ не поділили мітингувальники та влада?
25 вересня, 11:19

Меморіальна дошка з надписом «Ця країна належить народові» зображена під час масового мітингу, спрямованого на звільнення прем’єр-міністра Праюта Чан-Оча та проведення реформ у монархії, біля Великого палацу в Бангкоку

Влада Таїланду заявила в понеділок, що розглядає звинувачення проти лідерів масових акцій протесту, які вимагали проведення реформ в монархії, оскільки поліція вже захопила символічну дошку, яка оголосила, що Таїланд належить народові, а не королю.

Десятки тисяч людей приєдналися до протесту на вихідних, який підтримав вимоги обмежити повноваження монархії короля Маха Ваджіралонгкорна. «Керівники вжили невідповідні слова про інститут монархії, і ми будемо вживати проти них усіх заходів», — заявив поліцейський Пія Утайо журналістам, додавши, що можливі звинувачення у образі монархії.

Протестувальники ставали дедалі сміливішими за два місяці демонстрацій проти палацу та установи, де переважають військові. Королівський палац не відповів на прохання прокоментувати протести чи вимоги протестуючих.

Прем’єр-міністр Прают Чан-Оча, колишній лідер хунти, якого протестуючі хочуть усунути з посади, привітав той факт, що демонстрація пройшла мирно. Це було найбільше заворушення з тої пори, як він взяв владу в результаті державного перевороту 2014 року.

Поліція заявила, що латунна дошка, закріплена біля Великого палацу в Бангкоку після протестів, зберігається як доказ.

Лідер протесту Паріт «Пінгвін» Чіварак висловив невелике здивування, що його було знято. Електронний файл пам’ятки було передано в Інтернеті, щоб дозволити людям зробити їх більше і розмістити куди завгодно.

«Дошка вже була поміщена в серцях людей. Ви можете видалити його, але ми зробимо новий», — сказав він.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати