Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

29 лютого Національна філармонія презентує новий проєкт «Шлях до мелодії»

27 лютого, 11:01

Команда філармонії запрошує публіку на прем`єру серії музичних концертів-бесід лекцій і... медитацій із провідними українськими композиторами та виконавцями – «Музичний салон 2.0»

Презентуючи проєкт, музична керівниця і диригентка Національної філармонії України Наталія Стець констатує: «Ми всі звикли більше до штучної комунікації, та все ж прагнемо живого спілкування».

фото

 Відкриє проєкт, 29 лютого програма з назвою «Шлях до мелодії».

Отже, місце пошуку: партитури певного київського композитора, де її нібито востаннє бачили або чули. Але це не точно!

Місце зустрічі: найкрасивіше бомбосховище Києва – Музичний салон Національної філармонії.

 Пошуки, що логічно, розпочнуться з літери «А»: на рандеву з’явиться композитор, віолончеліст, майстер дописів у Facebook, затятий грибник та винахідник оригінальних назв для симфоній Гайдна – Золтан Алмаші!

Згідно досьє: це учень Євгена Станковича, автор понад 70 творів, серед яких інструментальні симфонічні та камерні опуси. Його мистецький стиль – синтез традиційного і новаторського, неоромантичних тенденцій з сучасними засобами композиційного письма. (Певно, десь там точно причаїлася ця мелодія).

 Пані слідча та ініціаторка даної епопеї – Наталка Стець цим камерним засіданням відкриє серію. Адже вона доволі аргументовано підозрює, що цікавою є не тільки творчість, а й унікальна особистість кожного митця. А при очному спілкуванні в атмосфері Музичного салону можна дізнатися про потаємні творчі секрети, рецепти успішно написаних тактів та ключі від натхнення. На порядку вечірньому твори для віолончелі соло та інших звукових об’єктів.

 Анонсуються вже й наступні програми.

фото

8 березня – «А я без вірші не улежу …..», яка представить Володимира Войта і харківську бандуру. У програмі звучатимуть твори Сильвестрова, Коломійця, Шуха, Китастого, Войта.

фото

16 березня – Time… and again / Trident string trio у складі Кирила Бондара, скрипка, Валентини Буграк, скрипка та Артема Замкова, віолончель, що зіграють твори Золтана Алмаші, Євгена Станковича, Кшиштофа Пендерецького, Гії Канчелі.

фото

30 березня – Тремтлива музика / Trembling Music за участю Ігоря Саєнка, кнопковий акордеон та Дениса Кашуби, фортепіано. Прозвучать твори Ґласса, Канчелі, Полевої, Шалигіна, Макконена і Саєнка.

 Режисеркою проєкту виступить Марина Рижова, відома за постановками камерних опер сучасних українських композиторів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати