Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В’ячеслав ЮТКIН: «Я був глибоко вражений титанічною працею, яку зробив Джеймс Мейс для України»

Наслідуючи світову традицію 5-зіркових готелів, у Львові BANKHOTEL сьогодні відкриває номер імені американського журналіста, дослідника Голодомору та автора «Дня»
23 вересня, 20:11

24 вересня  у Львові відбудеться урочисте відкриття номеру імені Джеймса Мейса в арт-готелі BANKHOTEL, що за адресою вул. Листопадового Чину, 8. Це вже другий іменний номер в готелі. Перший — імені австрійського ерцгерцога, полковника легіону Українських січових стрільців, який прославився своїми військовими та дипломатичними здібностями, поезією та любов’ю до України, і загинув за Україну, Вільгельма Франца фон Габсбург-Лотаринзького, відомого як Василь Вишиваний, був відкритий в лютому цього року.

Власник BANKHOTEL — бізнесмен В’ячеслав Юткін — не приховує — присвоїти двом найкращим номерам — зі ста наявних в готелі — імена Габсбурга та Мейса його надихнув  «День» і його головний редактор — Лариса Івшина.

«Спочатку я прочитав всі публікації про Мейса у «Дні», потім я прочитав усі статті, які Мейс писав для «Дня», коли співпрацював з газетою. Потім була книга Мейса.  Я спочатку прочитав її англійською мовою, а потім — українською. Я був глибоко вражений  титанічною працею, яку зробив Мейс для України, глибиною його думок, болючою точністю його спостережень та висновків, його любов’ю до нашої держави», — розповідає Юткін.

Вячеслав Михайлович багато років читає «День», підтримує проекти газети, тому що — як і ми — вважає, що українці повинні знати правду про свою історію, правду про себе.

В’ячеслав ЮТКIН, бізнесмен, власник BANKHOTEL:

  — Ім’я Джеймса Мейса як великого дослідника трагічної історії України, на мою думку, незаслужено  мало відомо українцям.  Навіть тим, хто цікавиться історією. Допомогти виправити цю помилку — наша МІСІЯ.  В нашому готелі щороку зупиняються тисячі українців та гостей закордону. І кожен з них, я певний, тепер почує про Мейса.

Це вже другий іменний номер в нашому готелі. Перший — імені Вільгельма Габсбурга — ми відкрили в лютому цього року.

Іменні номери — це світова практика 5-зіркових готелів, якій слідує BANKHOTEL . І я надзвичайно гордий з того, що два найкращі зі 100 номерів нашого готелю є іменними.

Адже іменний номер — це не просто табличка на дверях. В номері імені Джеймса Мейса, наприклад, будуть його книги, портрет. А поруч з входом до номеру висить біографія Мейса. І кожен, хто поселяється в наш готель, може прочитати ким був цей чоловік і скільки всього важливого він зробив для України. Крім того, коли клієнт бронює іменний номер на нашому сайті, він наперед знає чиє ім’я носить цей номер, і може прочитати  його біографію перед заселенням.

Я вірю, що ім’я Джеймса Мейса стане більш відомо не лише українцям, а й іноземцям, які приїздять в Україну.

Нещодавно в нашому готелі зупинялась делегація на чолі з Президентом. Він жив в номері імені Вільгельма Габсбурга, який навпроти номера імені  Джеймса Мейса. І Президент теж з великим подивом читав біографію Мейса.

До  речі, номер імені Джеймса Мейса один із найпопулярніших в нашому готелі. Ми подбали про особливий комфорт для гостя в ньому, тут особливий  інтер’єр.

Щомісяця в цьому номері зупиняється Святослав Вакарчук. Думаю, що він як амбасадор української культури та традиції підтримає  нашу ініціативу.

Мейс як і Габсбург неукраїнці за походженням, але вони зробили неоціненний дар Україні щодо встановлення історичної правди. Я взагалі вважаю, що їхніми іменами слід називати вулиці в містах. До речі, на відкритті запланована участь мера Львова Андрія Садового, і я планую зробити йому таку пропозицію — щоб Львів як осередок всього проукраїнського став першим містом, яке віддасть належну шану Джеймсу Мейсу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати