Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Навчання через гру

Фестиваль для юних митців і дослідників «NEOсвітній Арсенал» триває до 3 жовтня
30 вересня, 19:14
ФОТО НАДАНЕ МИСТЕЦЬКИМ АРСЕНАЛОМ

Півсотні учасників зі всієї України (музеї, організації-популяризатори науки та мистецтва, видавництва, благодійні фонди, творчі студії, театри та компанії, що мають освітні програми, побудовані за принципом навчання через гру) об’єдналися, аби за кілька днів (30 вересня — 3 жовтня) під час «NEOсвітнього Арсеналу» зацікавити дітей наукою і мистецтвом. А для освітян провести низку лекцій, щоб розповісти про найсучасніші підходи, які допоможуть перетворити навчання на захопливий досвід. Для реалізації цих завдань буде використано кілька форматів.

Насамперед, інтерактивна програма від учасників. До прикладу, діти зможуть одягнути справжні обладунки та помандрувати фортецею Тустань у доповненій реальності; пограти на традиційних музичних інструментах; відгадати на дотик скульптуру та навчитися писати шрифтом Брайля; створити власний мультиплікаційний ролик, в якому головними героями стануть персонажі картин із колекції Національного художнього музею України... Після усіх цих численних активностей ще можна взяти участь у майстер-класах і творчих лабораторіях, щоб здобути різноманітні вміння: від жонглювання й пантоміми до створення власного герба й ілюстрації трафаретним друком. А насамкінець є можливість взяти участь у квестах «Унікальність» (для дітей 5-8 років) і «Стереотипи» (для дітей 9-12 років). Організатори обіцяють дітям і дорослим ще й бешкетний квест, для проходження якого потрібен смартфон (посилання можна отримати біля стенду «Замкнені»).

На відвідувачів чекає також перформативна програма, що складається з виступів народного аматорського театру-студії «Паростки», Київської академії естрадно-циркових мистецтв, фольк-студії «Правиця», барабанного гурту «DrumArt», духового оркестру «Сувенір». А ще — покази кінофільмів від фестивалю «LINOLEUM» та Fight for Right, мистецькі інсталяції, ярмарок розвивальних ігор та книжок.

Для освітян і батьків підготували насичений лекторій. Поговорять про майбутнє  освіти, подискутують щодо свободи вибору під час навчання на зустрічі з директорами шкіл, обговорять способи розвитку критичного мислення у дітей дошкільного віку та багато інших тем.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати