Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Дніпропетровщині збудують водогін для військових містечок

31 березня, 21:40
Фото: adm.dp.gov.ua

У Новомосковському районі почались роботи по спорудженню нового 15-кілометрового водогіну. Він має забезпечити безперебійним водопостачанням мешканців військових містечок Гвардійське та Черкаське, які вже тривалий час потерпали від нестачі води, а через це виникали проблеми навіть з опаленням.

«Більше п’яти років жителі Гвардійського та Черкаського страждають від постійних перебоїв із водопостачанням. Шукали варіанти, як у найкоротші строки вирішити цю проблему. Модернізувати стару трубу коштувало б понад 200 мільйонів гривень – це колосальні кошти. Вирішили будувати новий 15-кілометровий водогін. Він вартуватиме близько 47 мільйонів і вже незабаром забезпечить питною водою близько 30 тисяч мешканців Новомосковського району», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Будують водогін державним та обласним коштом. Роботи вже стартували неподалік Черкаського.

«Проблема з водопостачанням у районі стоїть дуже гостро. Більше десяти тисяч жителів військових містечок постійно сидять без води. Нині отримуємо її по годинам – цього вистачає тільки на найнеобхідніші потреби, – розповів голова Черкаської ОТГ Юрій Таран. – На цей водогін покладаємо дуже великі сподівання. Чекаємо, що він дозволить запустити повноцінне водозабезпечення у наших населених пунктах».

Протяжність нового водогону складатиме 14,7 кілометрів. Також збудують нову насосну станцію в Орлівщині та модернізують існуючу у Новомосковську.

«Проєкт розбили на кілька етапів. Нині рухаємося в бік Орлівщини. Там зведемо насосну станцію з двома резервуарами для води. Паралельно будемо міняти частину існуючого водогону у Новомосковську та прокладати труби в районі річки Самара. Далі продовжимо роботи, замінимо насос у Новомосковську на більш потужний та підключимо насосні станції у військових містечках», – сказав заступник директора БК «Будсистема» Сергій Каліненко.

Роботи планують завершити цьогоріч.

Вадим РИЖКОВ  «День»  Дніпро

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати