Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польські автозаправні компанії можуть зайти на український ринок - Зеленський

30 квітня, 14:35
Фото Reuters

Польські компанії зацікавлені у виході на українських й ринок. Вже відбулися переговори на найвищому державному та урядовому рівнях.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише Суспільне.

"Ми з Польщею розмовляємо – польська компанія приїжджала до нас, зустрічалася з нашим "Нафтогазом" та міністром енергетики. Вони дуже хочуть зайти на наш ринок автозаправного бізнесу. У нас велика мережа відкрита. Я думаю, вони зайдуть", – сказав президент.

За його словами, це питання обговорювалося з президентом Польщі. Також його обговорювали прем’єр-міністри двох країн.

Крім того, Володимир Зеленський акцентував, що нещодавно Україна за пришвидшеною процедурою приєдналася до європейської енергетичної мережі ENTSO-E. Це відбулося попри війну завдяки вдалій роботі українських фахівців.

Президент зауважив, що Україна цьогоріч пройшла перевірку – на деякий час від'єдналася від російської та білоруської енергосистем і мала б приєднатися до енергосистеми ЄС наступного року, але це сталося вже у 2022-му.

"Ми повинні були показати Європейському Союзу, що ми готові. І ми були готові. Цей випробувальний термін – так сталося – став постійним, ми приєдналися до цих мереж. Так, це дуже допоможе Україні", – зазначив Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати