Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Національний будинок органної та камерної музики України започатковує музичну меморіальну акцію

29 квітня, 20:35
Фото Reuters

Проєкт «Буча: Реквієм» присвячений пам’яті невинно вбитим, закатованим та померлим жителям Київщини під час повномасштабного воєнного вторгнення росії на територію України.

3 травня о 14:00 в Храмі Андрія Первозванного у місті Буча, - Ансамбль класичної музики імені Бориса Лятошинського виконає тематичну програму з творів українських композиторів. За участю солістів: Анастасії Ткачук, Юлії Рабюк, Олесі Люби, Олени Горяйнової, Олени Циганкової, Назарія Пилатюка, Іванни Пліш, Романа Лузана. Диригенти: Богдан Пліш та Міхаель Крістер-Вандаловський.

Прозвучить хорова та оркестрова музика Євгена Станковича, Ганни Гаврилець, Ігоря Тилика, Юрія Шевченка та Євгена Петриченка. За словами організаторів події, дата проведення обрана невипадково, адже на дев’ятий день після Воскресіння Христового в Православному світі заведено згадувати всіх померлих та невинно убитих.

«Геноцид проти українців на Київщині – це трагічна сторінка нашої історії, яка повинна бути викарбувана на скрижалях новітньої історії людства. Увесь світ має знати про жахіття, вчинені росіянами в Україні, вшановувати пам’ять про загиблих. Наш концерт – це також звернення до мешканців Бучі, Київщини та всіх українців. Ми переконані, що за допомогою високої музики у сакральному просторі зможемо вивільнити всі ті емоції та почуття, що неможливо висловити вербально, а також знайти розраду і віру в майбутнє та нашу спільну перемогу добра над злом», – зазначає генеральна директорка Національного будинку органної та камерної музики України Ольга Кононенко.

Ще однією метою акції є збір коштів на виготовлення та встановлення меморіалу загиблим під час окупації. Відвідувачі та всі охочі можуть надсилати пожертви на спеціальний рахунок.

Акція відбувається за підтримки та з благословення предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати