Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Психологічна драма "Нічний візник" доступна для онлайн-перегляду

27 грудня, 11:44
Афіша фільму

У програмі "Вікритий архів" Довженко-Центр показує шедеври українського німого кіно. Новий фільм програми – "Нічний візник" (1927) режисера Георгія Тасіна з легендарним актором Амвросієм Бучмою в головній ролі до 5 січня доступний на сайті Довженко-Центру до безкоштовного перегляду.

"Нічний візник" – перший фільм в українському кінематографі, де на зміну схематичним і абстрактним "революційним" типажам приходить яскраво виражена особистість.

Трагедія "маленької людини", яка воліє залишатися політично незаангажованою у вирі революційних подій, але мимоволі втягується в трагічні обставини й змушена здійснити рішучий вчинок, вразила не тільки українського глядача, але й мала успіх у Європі.

Роль одеського нічного візника, який втрачає дочку через власне нехлюйство, виконав Амвросій Бучма – один із найкращих українських акторів першої половини XX століття. Вона стала чи не першою в українському кіно вдалою спробою глибоко розкрити драматизм  характеру героя і ознаменувала поворот українського кіно в бік психологізму.

Амвросій Бучма – іконічний український театральний і кіноактор, режисер і викладач, один із провідних акторів театру "Березіль" Леся Курбаса, зірка фільмів ВУФКУ другої половини 1920–х років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати