Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми разом зі світовою спільнотою розділяємо біль за жертвами Голокосту, - Митрополит Епіфаній

27 січня, 14:00
Фото: Reuters

«Сьогодні ми разом зі світовою спільнотою розділяємо біль за жертвами Голокосту – геноциду проти єврейського народу, страшного злочину проти людяності під час Другої світової війни, коли нацисти переслідували та знищували невинних людей виключно за ознакою їхньої етнічної та релігійної належності», - написав на своїй сторіці у Facebook Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

Він підкреслив, що ця трагедія минулого століття не має бути забутою та повинна бути попередженням для всього людства про небезпеку та наслідки, що «таять в собі егоїзм, зверхність, ненависть, гординю та інші гріхи, які опановують людські серця і душі, витісняючи з них все богоугодне».

«Людське життя – велика цінність і дар Божий, і ніхто не має права на нього зазіхати. Тож сьогодні долучімося до вшанування пам’яті жертв Голокоcту та розділімо біль втрати. Преподобний Паїсій Святогорець пише: «Коли ми розділяємо чужий біль, то в нас органічно зароджуються любов, співчуття, смирення, вдячність і прославлення Господа. І тоді наша молитва про ближнього стає угодною Богові й дієвою». Світла пам’ять всім загиблим. Нехай подібне більше не повториться!», - написав Предстоятель ПЦУ. 

Православна Церква України вшановує пам’ять жертв та розділяє біль втрати, йдеться у  Facebook Православної Церкви України. 

«Лише на території нашої держави, за даними істориків, нацистська окупаційна влада тоді знищила понад півтора мільйони євреїв, ромів та представників інших національних меншин, а також наших співгромадян зі змішаних родин, які не хотіли залишати рідних і йшли за ними у гетто, а звідти – на страту», - йдеться у повідомленні.

ПЦУ також навела цитату з  Резолюції Генеральної асамблеї ООН, якою встановлено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту:

«Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати