Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові представили виставку про кримських заручників російської окупації

26 лютого, 19:23

Виставка «Заручники окупації» відкрилася у холі Львівської ОДА. Вона присвячена долям кримськотатарських сімей, які стали заручниками окупації Криму.

Фотовиставка розповідає про історії 20 кримськотатарських родин: 10 – внутрішньо переміщених, 10 – проживаючих у тимчасово окупованому Криму, про порушення прав людини в окупованому Криму. Хтось із них залишився на півострові, хтось переїхав на материк.

«Сім років тому окупанти прийшли на нашу українську землю, в Крим. Ми впевнені, що Крим повернеться в Україну. Ми робимо і надалі робитимемо усе від нас залежне, аби кримські татари на Львівщині почували себе як вдома. Щоб отримували якісну освіту, медичні послуги. Ми усі - велика українська родина і народ», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Над створенням цього проєкту працювали відомі кримські фотохудожниці Леньяра Абібулаєва та Ельвіра Сагірман. Тексти до їх світлин про долі кримських татар подані українською та англійською мовами.

«Відвідувачі зможуть дізнатися історії цих людей. Як живуть ці люди? Як змінилося їхнє життя? З якими труднощами вони стикаються? Як борються за світле майбутнє? Про що мріють? Окремі історії людей показують за допомогою фотографій та коротких записів», - розповіли організатори виставки.

Варто зазначити, що відкриття фотопроєкту приурочили до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, який припадає на 26 лютого.

Павло Паламарчук, "День", Львів

Більше фото - у фоторепортажі "Дня"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати