Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Депутати Херсонської міської ради звернулися до президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України

26 лютого, 15:10

26 лютого, у День спротиву окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя міський голова Херсона Ігор Колихаєв та депутати міськради офіційно звернулися до президента України, голови Верховної Ради та  рем’єр-міністра щодо питань деокупаці Криму. Документ опублікований на сайті міськради.

У зверненні депутати міськради висловлюють свою позицію щодо заходів із деокупації Криму, активізації діяльності всіх уповноважених органів державної влади в цьому напрямку, а також щодо ряду питань, пов’язаних із обороноздатністю та безпекою в Херсонській області.

Зокрема, у зверненні йдеться про недопущення відновлення постачання водних ресурсів на тимчасово окуповану територію Криму до моменту повної деокупації. Наголошується на потребі вжиття реальних та дієвих заходів щодо підвищення рівня обороноздатності Півдня України, зокрема Херсонської області, «з урахуванням всіх можливих сценаріїв потенційного розгортання чергової хвилі збройної агресії Російської Федерації проти України».

Депутати Херсонської міськради виступають за прийняття засад перехідного правосуддя або Закону України «Про колабораціонізм» з метою забезпечення недопущення безкарності осіб, причетних до воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, а також з метою запобігання безкарності  осіб, які сприяли затвердженню окупаційного режиму Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях.

У зверненні також ідеться про необхідність системної державної підтримки, збереження та розвитку культурної, мовної і релігійної самобутності корінних народів України, зокрема кримськотатарського народу, необхідності визволення незаконно ув’язнених громадян України на окупованих територіях, посилення міжнародної антипутінської коаліції демократичних держав.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати