Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Двоє військових Об'єднаних сил поранено через вибух міномету "Молот"

25 вересня, 13:17
Фото: mil.gov.ua (ілюстративне)

Двоє військовослужбовців (а не троє, як невірно вказали окремі засоби масової інформації) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення.

Про це повідомили у штабі ООС на офіційній сторінці у Facebook.

23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномету М120-15 “Молот” розірвалась міна. За даним фактом внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за статтею 414 частина 2 Кримінального кодексу України “Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”.

За попередніми висновками первинної перевірки, яка здійснювалася безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та в ході опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано наступне. Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання.

Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати