Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лібералізація від Мінінфраструктури подарувала контрабандистам "метр кордону", - розслідування

25 червня, 18:24

В Україні з 2015 рjre скасовані всі регламентуючі акти стосовно роботи, відкриття, закриття ММПО (Місце міжнародного поштового обміну), що призвело до безконтрольного переміщення через кордон України комерційного імпорту під виглядом посилок для фізосіб.

Про це повідомили в журналістському розслідуванні Сергій Следзь і Євген Плінський 

«Зробила це не ДФС, а Міністерство інфраструктури, яке наказом №19 від 30.01.2015 скасував регуляцію, з метою створення нових, більш ліберальних норм. Але їх відсутність виявилася набагато цікавіше за будь-яку лібералізацію, настільки, що за чотири роки їх просто забули ввести», - йдеться в матеріалі

На думку авторів статті ця ситуація не дозволяє притягнути до відповідальності або закрити «метр кордону» - ММПО оператора, що «завинив». В результаті в Україні кількість отриманих посилок набагато більше, ніж відправлених. А комерційні партії дорогих товарів потрапляють в країну в дешевих посилках, що не підлягають оподаткуванню.

З відповіді в.о. міністра Мінінфраструктури В.Довганя на запит видання випливає, що нічого регулятор не збирається міняти: "Таким чином, з 01.07.2019 р вводяться в дію зміни лише щодо ліміту для безмитного ввезення міжнародних відправлень, але не сам принцип адміністрування цього ліміту. Тому система роботи як поштових операторів, так і митниці не змінюється".

Нагадаємо, що з 1 липня 2019 року вступають в силу нові правила поштового оподаткування - безподатковий ліміт знижується зі 150 євро до 100 євро.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати