Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна і Туреччина розпочинають переговори про відновлення туристичних поїздок, - МЗС

25 травня, 22:07

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар і посол Туреччини в Україні Ягмур Гюльдере домовилися розпочати переговори про відновлення авіаційного сполучення і туристичних подорожей між двома країнами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"За підсумками зустрічі було домовлено розпочати процедури, пов'язані з відновленням авіасполучення між Україною та Туреччиною, а також переговорного процесу між компетентними органами влади двох країн стосовно туристичних подорожей", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Боднар і Гюльдере приділили окрему увагу реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана в Україну 3 лютого 2020 року, зокрема масштабних інфраструктурних проектів в Україні та будівництва житла в Херсонській області для вимушених переселенців, що залишили територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Дипломати також домовились активізувати наявні консультаційні механізми на рівні МЗС та інших профільних міністерств і відомств України та Туреччини, забезпечити належну підготовку та проведення наступного засідання Спільної економічної комісії, розпочати планування обміну візитами на період після зняття карантину.

Заступник міністра закордонних справ України Боднар висловив вдячність турецькій стороні за надання гуманітарної допомоги у рамках протидії поширенню коронавірусної хвороби в Україні та подолання її наслідків, що є наочним проявом стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати