Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кабмін створив робочу групу зі співпраці Укрзалізниці з Deutsche Bahn

25 січня, 14:51
Фото: Укрінформ

Кабінет міністрів створив робочу групу щодо обговорення деталей майбутньої співпраці АТ "Укрзалізниця" з німецькою компанією Deutsche Bahn і вже відбулось перше засідання.

Про це повідомляє Урядовий портал 25 січня.

"Відбулось перше засідання робочої групи по обговоренню деталей майбутньої співпраці Укрзалізниці із найбільшим німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn... До складу робочої групи увійшли представники Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці, профільного транспортного комітету Верховної Ради, ключових бізнес-асоціацій та профспілок", - йдеться у повідомленні.

З цього приводу Прем'єр-міністр Олексій Гончарук наголосив, що на початку лютого має бути підписаний документ про співпрацю із Deutsche Bahn із врахуванням всіх важливих аспектів, включаючи безпекову та соціальну складову.

"Ми усвідомлюємо, що Укрзалізниця - це стратегічно важливий для країни об’єкт. Тому зараз проводимо консультації з усіма зацікавленими сторонами, щоб почути всі думки", — сказав Гончарук.

Ткож повідомляється, що найближчим часом має відбутись засідання Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури із запрошенням всіх зацікавлених сторін для проведення ґрунтовного обговорення майбутньої співпраці.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, протягом наступного тижня міністерство проведе консультації з парламентським комітетом, бізнес-асоціаціями, профільними організаціями та профспілками, щоб обговорити всі деталі угоди.

Представники Європейської бізнес-асоціації висловили свою готовність долучитись до робочої групи.

«У нашої організації в цілому дуже схвальний відгук по цій ініціативі. Сподіваємось, що це співробітництво допоможе українській залізниці стати ближче до європейських стандартів», — сказала виконавчий директор Асоціації Анна Дерев’янко.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати