Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Посол України в Німеччині закликав майбутній уряд ФРН "поховати Nord Stream 2 на дні Балтійського моря"

24 листопада, 14:17
Фото з архіву "Дня"

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав майбутню урядову коаліцію ФРН відреагувати на деструктивну політику Кремля на міжнародній арені, масштабне нарощування військової присутності на кордоні з Україною, а також інструменталізацію енергетичного чинника.

Свою позицію Мельник висловив у коментарі німецькому виданню Welt, передає Укрінформ.

На переконання Мельника, новий уряд ФРН, про створення якого наразі ведуть перемовини Соціал-демократична партія, Вільна демократична партії та «Зелені», мав би направити Москві «жорстке попередження шляхом поховання «Північного потоку-2» на дні Балтійського моря».

Мельник нагадав: попри той факт, що з моменту оприлюднення спільної німецько-американської домовленості щодо газопроводу вже минуло понад 120 днів, до сьогодні так нічого і не відбулося, щоб усунути всі досі існуючі економічні та безпеково-політичні загрози для України через цей проєкт.

«Якраз навпаки: як ніколи гостро постала небезпека нового воєнного нападу Росії», - заявив посол. Він дорікнув німецькій стороні на те, що вона не сприймає з належною серйозністю наявну небезпеку скупчення російських військ на українському кордоні.

«На жаль, до цієї безпрецедентної ескалації в Берліні ставляться легковажно. Таке ігнорування може мати погані наслідки і для Федеративної Республіки», – попередив Мельник.

Стаття містить детальний аналіз поточної ситуації, що склалася навколо реалізації газогону «Північний потік-2», з окремим акцентом на запроваджених днями санкціях США. Підкреслюється, що у такий спосіб Вашингтон хоче нагадати Берліну, що ФРН повинна дотримуватися своєї частини домовленостей зі США.

В матеріалі також зазначається, що міністром закордонних справ ФРН має шанси стати співголова партії «Зелених» Анналена Бербок, яка є однією з найактивніших критиків проєкту Nord Stream 2 у Німеччині.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати