Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні зафіксували землетрус магнітудою 4,3

23 вересня, 12:36
Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

Відчутний землетрус магнітудою 4,3 і розрахунковою інтенсивністю 5 балів за шкалою MSK-64, стався на заході України вранці в середу, повідомляється на сторінці Головного центру спеціального контролю у Facebook.

"Сьогодні о 6:17:57 засоби Головного центру зареєстрували відчутний землетрус на території України. Попередні розрахунки: координати 48,93 пн. ш. 25,88 с. д., Тернопільська область... Люди відчували землетрус на відстані майже 100 км", - йдеться в повідомленні.

На розміщеній Головним центром спеціального контролю мапі епіцентр землетрусу зазначено на південний схід від м. Чортків у Тернопільській області на невеликій від нього відстані.

Водночас на сторінці Головного управління ДСНС України в Тернопільській області у Facebook оприлюднено карту, згідно з якою епіцентр землетрусу розміщується прямо на кордоні Тернопільської та Івано-Франківської областей, на невеликій відстані від Чернівецької області. Обласні центри Івано-Франківськ та Чернівці розташовуються ближче до зазначеного епіцентру, ніж Тернопіль.

Як повідомило облуправління ДСНС, значних наслідків землетрус не спричинив. "Сила поштовхів - до 4,4 бала за шкалою Ріхтера, без негативних наслідків. Підземні поштовхи були найбільш відчутні в Чортківському районі, частково в Тернопільському районі й у м. Тернополі", - йдеться в повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати