Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині розпочалися навчання з територіальної оборони

23 вересня, 10:48

З 22 вересня по 1 жовтня на території Вінницької області проходять навчання територіальної оборони. Для цього вже розгорнули 3 підрозділи, у яких тренуватимуться більше тисячі резервістів. Навчання проводять у 2 етапи. Перший – це прийом тероборонівців, індивідуальна підготовка, злагодження відділень. Другий – бригадні тактичні навчання, виконання завдань за призначенням на навчально-бойових об’єктах.

 

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, упродовж вчорашнього дня відбувся прийом особового складу. Резервістів розподілили по підрозділам. Зараз з ними проводять заняття із заходів безпеки. На етапі набуття спроможностей до виконання завдань за призначенням запланована індивідуальна підготовка, а також налагодження роботи відділень, взводів, рот. Також будуть організовані тактичні навчання по підрозділах щодо виконання завдань за призначенням.



«Питання територіальної оборони – один з пріоритетів, адже в нашій країні ведуться військові дії на Сході. Ми повинні попереджувати надзвичайні ситуації, вчасно реагувати та системно вирішувати проблеми щоб не допустити подій, як у 2017 році, коли вибухали боєприпаси в Павлівці під Калинівкою. Переконаний, що лише злагоджені дії влади, військових, органів місцевого самоврядування, бізнесу, волонтерів дають можливість в короткі терміни ефективно реагувати на загрози», – наголосив очільник області Сергій Борзов.



Крім того, він додав, що бригади територіальної оборони Вінниччини отримали п’ять одиниць спецтехніки для ефективного функціонування штабу і організацію матеріально-технічного забезпечення завдань територіальної оборони. Їх придбали за підтримки бізнесу та приватних партнерів.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, «День», фото з Фейсбук-сторінки Сергія Борзова

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати