Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кулеба: Робота президента на ГА ООН підтвердила активну роль України на міжнародній арені

23 вересня, 14:54
Фото Руслана Канюки, "День"

Президент України Володимир Зеленський на 76-й сесії ГА ООН представив Україну як сильну, демократичну європейську державу, яка визначилася зі своїми зовнішніми пріоритетами, формує систему безпеки для себе і регіону, пропонує дієві рішення для глобальних проблем, які не на словах, а в дійсності "оживляють ООН", вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Саме за президента Зеленського в Україні вперше за 30 років з’явилася предметна Стратегія зовнішньополітичної діяльності. Вона передбачає проактивну, сміливу та зрілу зовнішню політику, яка зміцнює позиції України в світовому співтоваристві. Вчорашній виступ президента засвідчив втілення цієї стратегії та активну роль України на міжнародній арені", - наводить пресслужба коментар міністра про виступ Зеленського на ГА ООН напередодні.

Кулеба звернув увагу на принципову позицію глави держави щодо повернення Криму і звільнення політв'язнів, яких Кремль тримає на тимчасово окупованих територіях України і в РФ.

"Президент звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати звільнення близько 450 українців, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в РФ. Він порушував це питання на всіх зустрічах в Нью-Йорку. Ми передавали список наших політв’язнів партнерам. Це ключове: немає нічого ціннішого для Української держави ніж свобода її людей", - зазначив Кулеба.

Глава зовнішньополітичного відомства також наголосив на важливості заяв президента про "Кримську платформу" і запрошення держав-членів ООН приєднатися до цього формату.

Крім того, Кулеба відзначив виступ Зеленського на тему боротьби з пандемією COVID-19, де президент України "рішуче виступив за рівний доступ держав-членів ООН до вакцин проти COVID-19 і справедливий розподіл ресурсів для подолання пандемії".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати