Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів, - Данілов

22 листопада, 10:47
Фото з архіву "Дня"

Українська делегація, на чолі із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим, взяла участь у роботі Halifax International Security Forum, де обговорювалася тема розгортання російських військ поблизу українського кордону.

Про це повідомляє прес-служба РНБО в неділю.

Українська делегація зустрілася з членом Комітету з іноземних відносин та головою Підкомітету з європейського та регіонального співробітництва безпеки Джин Шахін, а також співголовою Комітету з іноземних відносин Сенату США Джимом Рішем, членом Комітету з іноземних відносин та Комітету збройним силам Сенату США Тімом Кейном, членом Комітету з іноземних відносин та Комітету з асигнувань Сенату США Крісом Кунсом, членом Комітету сил Сенату США Джонні Ернстом та співголовою Гельсінської комісії США Роджером Вікером.

Сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та світі, приділивши особливу увагу питанню накопичення військ РФ на українському кордоні.

"Стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів", - наголосив під час переговорів Данілов.

Секретар РНБО також зазначив, що "нещодавні дії Росії, зокрема, публікація Міністром закордонних справ РФ чутливих дипломатичних документів у ЗМІ, випробування новітніх систем протиракетної оборони на власних супутниках "говорять про те, що жодних правил для них вже не існує".

При цьому Данілов запевнив, що Україна не допустить повторення ситуації 2014 року та зможе дати адекватну відповідь агресору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати