Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мінкульт планує створити платформу іномовлення

22 січня, 16:32
Фото з відкритих джерел

Мовлення на окуповані території та іномовлення є пріоритетними завданнями Міністерства культури, молоді та спорту України, повідомила прес-служба відомства з посиланням на його голову Володимира Бородянського.

"Пріоритетом номер один є мовлення на тимчасово окупованих територіях: якісне донесення української точки зору до наших людей, які проживають у Криму, Донецьку, Луганську. І пріоритет номер два - це донесення нашої інформації у світі", - наводить прес-служба слова міністра.

Він зазначив, що для виконання цих завдань держава використовуватиме наявні ресурси - телеканал UA|TV, який буде переформатовано, національне інформаційне агентство "Укрінформ", а також активно залучатиме Суспільного мовника.

За словами Бородянського, наразі відбуваються відповідні консультації з НСТУ та "Укрінформом" щодо створення платформи іномовлення для донесення проукраїнської точки зору до українців, які перебувають за кордоном, та іноземної аудиторії.

Як повідомлялося, український телеканал іномовлення UA|TV 13 січня 2020 припинив роботу англомовної, арабської та кримськотатарської редакцій.

На базі UA|TV 15 лютого 2020 року планується запустити телеканал для тимчасово окупованих територій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати