Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина вживе санкції проти РФ у разі тиску на Україну через "Nord Stream-2" - Нуланд

21 липня, 20:38
Фото Reuters

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що за новою угодою між Вашингтоном і Берліном, Німеччина бере на себе зобов’язання ініціювати санкції проти Росії в разі нової агресії проти України.

Про це вона сказала під час слухань в Сенаті США, пообіцявши, що Держдеп оприлюднить у середу Спільну заяву США-Німеччина  щодо угоди по Nord Stream 2, передає "Укрінформ".

«Ми оприлюднимо пізніше сьогодні результати наших переговорів, Спільну заяву США й Німеччини, яка включатиме велику кількість елементів», - повідомила заступниця держсекретаря.

Водночас вона процитувала один із пунктів цієї заяви, який, за її словами, є особливо важливим для України та стосується колективної відповідальності.

«Німеччина взяла на себе зобов'язання вжити заходи у разі, якщо Росія намагатиметься використовувати енергетику як зброю, або вчинить подальші агресивні дії проти України. Німеччина застосує кроки на національному рівні та вимагатиме ефективних заходів на рівні ЄС, включно із санкціями для обмеження експортних можливостей Росії в Європу в енергетичному секторі», - зауважила Нуланд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати