Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе став Павло Казарін. В чому специфіка…

21 травня, 22:38

Лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе став Павло Казарін. В чому специфіка…

Лауреатом цьогорічної премії імені Георгія Гонгадзе став публіцист і телеведучий, журналіст Павло Казарін.

Церемонія нагородження транслювалося наживо на суспільному телеканалі "UA.Культура".

"Ми живемо у реальності, коли за нашу свідомість борються всі, і цю різницю між реальністю та уявою людей про реальність намагаються збільшувати як окремі "фріки", як окремі політики, так навіть і цілі держави. У нас насправді є багато приводів, щоб програти, але я не бачу жодного приводу для того, щоб складати зброю. Тому що перемагати, коли ти є у більшості, це дуже легка справа, а перемагати, коли ти є таким "андердогом", можливо, це і є справжнє діло, якому ти можеш присвятити своє життя. Дезертувати не будемо саме тому, що це було б нечесно та нечемно по відношенню до людини, ім'я якої носить ця премія. Саме тому залишаємось на місцях та працюємо!", - зазначив у промові лауреата премії Казарін.

Також фіналістами цьогорічної премії були засновник «Телебачення Торонто» Роман Вінтонів (більш відомий як Майкл Щур) та засновник проєкту Ukrainer Богдан Логвиненко. Сума винагороди для лауреата складає 100 тисяч гривень. Премія вручається щороку 21 травня, у день народження Ґонґадзе. Першим лауреатом став Вахтанг Кіпіані.

Ця новина нас не здивувала, в тому числі, заяви переможця. Премія імені Георгія Гонгадзе, як і заяви цьогорічного лауреата Павла Казаріна, вписуються у вже усталену «філософію» цієї відзнаки. Аби зрозуміти специфіку Премії і позицію газету «День», пропонуємо Вам ознайомитися з наступними статями:

1) Про гігієну...

або Про важливий контекст Премії імені Георгія Ґонґадзе, яку цього року вручатимуть вдруге

2) Застереження до «благих намірів»

Премія імені Георгія Ґонґадзе не може існувати окремо від «справи Ґонґадзе — Подольського»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати