Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Станом на 10 ранку в Україні не відкрита одна виборча дільниця, - МВС

21 квітня, 10:27
Фото: mvs.gov.ua

Станом на 10 ранку в Україні не відкрито одну дільницю в  населеному пункті Лебединське на лінії розмежування в Донецькій області.  

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження, повідомила прес-служба МВС на офіційній сторінці у Тwitter.

Повідомляється також, що поліція зареєструвала 102 заяви та повідомлення, пов`язані з виборчим процесом.

У прес-службі МВС також додали, що на службі перебуває більше 130 тисяч правоохоронців.

Крім того, на офіційному сайті МВС України працює Геоінформаційний аналітичний портал Вибори-2019, призначений для моніторингу здійснення правопорушень для відображення публічної інформації про стан громадської безпеки, який дає можливість на базі геоінформаційної системи вести моніторинг в режимі реального часу здійснених правопорушень виборчого процесу, зокрема адміністративних правопорушення виборчого законодавства;  кримінальних правопорушення виборчого законодавства; некласифікованих порушення виборчого законодавства;  інших подій, що порушують виборчий процес.

«Що стосується особового складу, то у нас наразі залучено – слідчо-оперативні групи, спецпідрозділи, вибухотехніки, групи діалогу та інші підрозділи. Всі виконують поставлені завдання та готові реагувати на можливі виклики. Всього 133 250 правоохоронців. Зокрема – 72 394 - Національна поліція, 7 522 військовослужбовців Національної гвардії України, 38 960 службовців ДСНС, 8 тисяч ‑ Держприкордонслужба та 1 777 Державна міграційна служба. Окрім цього,  до охорони порядку приєдналося майже 4 тисячі курсантів із навчальних закладів МВС.  Також в бойову готовність переведена авіація підрозділів МВС», ‑ заявив Сергій Яровий, передає прес-служба МВС на офіційному сайті.

Голова Національної поліції Сергій Князєв відмітив, що станом на 9 годину не працює лише одна виборча дільниця, вона знаходиться на лінії розмежування, а саме в Лебединському.

«В Лебединському виборча комісія не приступила до роботи, там зареєстровано 680 виборців, які сьогодні права голосувати. Ми порушили кримінальне провадження за статтею 157 ККУ. Найближчим часом буде більше деталей. Крім того, а Кагарлицькому районі сталася подія, коли виборець втік з бюлетенем з виборчої дільниці. Головне завдання поліції на сьогодні – забезпечити публічну безпеку під час виборів. Тому, правоохоронці повинні постійно моніторити ситуацію та працювати на упередження, ‑ сказав Сергій Князєв.

Він наголосив, що другому туру виборів передувала велика кількість повідомлень про замінування різних об’єктів. Щоб забезпечити безпеку, було створено більше 150 вибухо-технічних груп.

Голова ДСНС відмітив, що на бойовому чергуванні знаходиться і авіація ДСНС.

«ДСНС несуть службу в посиленому режимі для забезпечення протидії пожеж і техногенним катастрофам. Підрозділи здійснюють оперативний моніторинг обстановки. Станом на цей час надзвичайних ситуацій на виборчих дільницях не зареєстровано», - зазначив Микола Чечоткін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати