Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська сторона працює над організацією зустрічі Зеленського і Байдена, - Єльченко

21 січня, 10:36

Посол України в США Володимир Єльченко, заявив, що українська сторона працює над реалізацією запрошення президента Сполучених Штатів Джо Байдена у Київ. Також розглядається можливий візит президента України Володимира Зеленського до США.

Про це він заявив на брифінгу, яке транслював "Укрінформ TV", передає РБК-Україна.

"Це буде одним з перших питань, з якого ми почнемо тут проводити діалог з новою адміністрацією", - сказав Єльченко у відповідь на запитання про можливий візит президента США Байдена до України.

Дипломат також додав, що для початку має відбутися телефонна розмова між президентом. За словами посла, для дипломатичних контактів та розвитку подальших двосторонніх відносин важливо налагодити особисті зв’язки і візит для цього - найкраща нагода.

Він зауважив, що нова американська адміністрація, враховуючи обізнаність в українському питанні багатьох політиків, у тому числі особисто Байдена, зосередиться на конкретних питаннях.

"Це, в першу чергу, боротьба з корупцією, оскільки пора вже від слів переходити до справ. І в другу - це реформа судової системи", - пояснив Єльченко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати