Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГУР: Відкриття військового центру ЄС в Україні відповідає загальній політиці безпеки демократичного світу

20 листопада, 13:29
Фото mil.gov.ua

Створення військового консультативно-навчального центру Європейського Союзу в Україні відповідає поточному порядку денному у сфері безпеки і посилить подальшу європейську інтеграцію України.

Про це повідомив глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення відкрити військовий консультативно-навчальний центр Європейського Союзу в Україні, яке ще раніше було досягнуто на високому рівні представниками нашої держави та ЄС – повністю відповідає порядку денному у сфері безпеки, що стоїть перед усім демократичним світом", – зазначив Буданов, коментуючи заяву міністра оборони Швеції Петера Гульквиста про можливість відправки шведського військового контингенту в Україну в рамках навчальної місії під керівництвом ЄС.

Він наголосив, що такі дії лише посилять на інституційному військовому рівні подальшу європейську інтеграцію України, а також можуть прискорити і євроатлантичну інтеграцію, оскільки стрімкі і небезпечні події, які створює правлячий режим в Росії для всього європейського континенту – найбільший системний виклик, з яким зіткнувся весь захід із часів Холодної війни.

"Переконаний, що військовий центр ЄС в Україні дедалі більше буде інтегрувати Україну в спільну зовнішню політику і політику безпеки Євросоюзу, зробить нашу державу провідним учасником програми постійного структурованого співробітництва (Permanent Structured Cooperation, PESCO), що впливатиме на процеси модернізації та реформування всього блоку безпеки України", – додав він.

Буданов наголосив, що така військова співпраця Європейського Союзу і України матиме подвійний і двобічний вплив: у ЄС Україна запозичуватиме інноваційну систему військової освіти, удосконалюватиме навчально-технічну базу, а з іншого боку – Збройні сили України за останні сім років отримали важливий бойовий досвід у стримуванні гібридної агресії, яка вивчається багатьма військовими експертами світу, таким чином українцям є чим поділитися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати