Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Львова вперше приїдуть етно-гурти з Панами та Колумбії

20 серпня, 16:25
Фото з архіву "Дня"

Львів'яни та гості міста вже звикли до того, що у переддень Дня незалежності.

Львів перетворюється на справжнісінький міжнародний фольк-осередок – у місті вирує «Етновир».

І цей рік не виняток – з 22 до 25 серпня в історичній частині міста Лева (на площах Ринок та Музейній) виступатимуть етно-колективи з Франції, Польщі, Латвії, Словенії та України, також вперше –  з Панами та Колумбії. А ще відбудуться традиційний святковий марш-парад учасників «Етновиру» головними вулицями міста, танцювальні майстер-класи, модні дефіле народних костюмів, вечори дружби і не тільки.

Офіційне відкриття фестивалю – 22 серпня на площі Ринок.  

Тим часом на площі Музейній, і це зовсім поруч з площею Ринок, французи розпочнуть чотириденний (!) Конкурс оркестрів, на якому всі учасники «Етновиру» продемонструють національні музичні інструменти та національну музику.

У фестивальній програмі 23 серпня – виступи колективів зі Словенії, Польщі та Латвії в рамках Конкурсу оркестрів, а о 19.00 на всіх небайдужих до фольклору  чекатимуть запальні танці від гуртів зі Словенії, Франції, Колумбії, Панами та України на головній сцені фестивалю (на площі Ринок).
24 серпня колектив з Панами продовжить Конкурс оркестрів, а далі буде «Етнофешн урочистий Гала-концерт до Дня незалежності, де кожен з колективів – учасників «Етновиру» покаже свої найоригінальніші та найекзотичніші танці.
На фінал фесту, 25 серпня, гурт з Колумбії завершить Конкурс оркестрів. А крапку в «Етновирі» поставить святковий концерт на площі Ринок, на завершення якого, за традицією, всі колективи виконають старовинний український танець «Аркан».

Варто додати, що історія «Етновиру» розпочалася 2008 року, й відтоді у Львові культуру своїх країн саме у дні святкування Незалежності України представляли фольклорні колективи з Мексики, Мартініки, Ізраїлю, Македонії, Португалії, Франції, Італії, Республіки Бурунді, Чехії, Польщі, Індії, Іспанії... Фестиваль щорічний. Організатори поставили на паузу фест тільки 2014-го, бо надто напруженою була ситуація в Україні.

Дійство відбувається під егідою Міжнародної ради організацій фестивалів фольклору і традиційних мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО. Організатор – громадська організація «Етновир» за підтримки міської ради та облдержадміністрації.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати