Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр інфраструктури Ірану прибув в Україну

20 січня, 13:03
Фото: AFP

Міністр інфраструктури Ірану Мохаммад Есламі прибув в Україну як офіційний уповноважений представник іранського уряду, із яким будуть проведені перемовини, у тому числі, щодо повернення бортових самописців збитого іранськими військовими літака МАУ.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє Укрінформ.

"Він уже тут (в Україні - ред.). Якраз, що ми робимо з "чорними скриньками" — це і є сьогодні із ключових частин нашої розмови. Це — міністр інфраструктури і доріг, він є офіційним представником Ірану, його головна задача — принести офіційні вибачення і визнання того, що відбулося", - зазначив Пристайко.

Водночас він висловив сподівання, що на переговорах з іранським міністром вдасться "піти трішки далі, ніж просто політичні визначення" й обговорити практичні проблеми, серед яких — повернення "чорних скриньок".

За його словами, нині ще ведуться перемовини щодо передачі бортових самописців.

"Ми все-таки вимагаємо, щоб ці скриньки були передані нам. Ми вважаємо, що для іранської сторони це буде свідченням готовності до відкритого діалогу і демонстрацією, що вони хочуть чіткого, незаангажованого розслідування цієї трагедії", - підкреслив міністр.

Разом з тим він наголосив, що міністр інфраструктури Ірану в Україні є уповноваженим представником іранського уряду.

"Цей міністр є уповноваженим представником уряду Ірану, його статус дозволяє йому принести ту офіційну позицію, яка на сьогодні є, якщо вона вироблена іранською стороною, ми її сьогодні почуємо", - відзначив Пристайко.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати