Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пропозиція Газпрому є неприйнятною для України, - Оржель

19 листопада, 10:57
Фото brdo.com.ua

Надіслана 18 листопада пропозиція ПАТ "Газпром" (РФ) на адресу НАК "Нафтогаз України" про продовження терміну дії існуючого або укладання нового договору про транзит газу терміном на один рік з відмовою обох сторін від усіх взаємних претензій в міжнародному арбітражі є неприйнятною, повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.

"Давайте відверто. Ця пропозиція, яка була визначена, вона є неприйнятною для України, з урахуванням того, що треба відмовитися від арбітражів і підписати договір всього на один рік", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV у понеділок увечері, повідомляє агентство Інтерфакс.

Одночасно міністр висловив надію, що сторони ще зможуть повернутися до конструктивного діалогу.

Раніше, в понеділок удень "Газпром" заявив, що компанія за підписом голови правління Олексія Міллера направила на адресу "Нафтогазу" офіційну пропозицію щодо продовження терміну дії існуючого контракту або укладення нового договору про транзит газу через територію України терміном на один рік з урахуванням прогнозного попиту європейських покупців на газ на 2020 рік.

У пропозиції "Газпрому", зокрема, має бути зазначено, що необхідними умовами продовження діючого контракту або укладення нового договору є відмова обох сторін від усіх взаємних претензій в міжнародному арбітражі і припинення всіх судових розглядів, зазначено в повідомленні управління інформації монополії.

Крім того, серед умов перераховані: скасування рішення Антимонопольного комітету України про накладення на "Газпром" штрафу за нібито "порушення економічної конкуренції"; відкликання клопотання "Нафтогазу України" про ініціювання Європейською комісією розслідування проти російської компанії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати