Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За порушення самоізоляції в Ізраїлі впровадять кримінальну відповідальність

18 липня, 19:57
Фото Reuters

Голова уряду Ізраїлю Нафталі Беннет доручив притягати до кримінальної відповідальності за порушення самоізоляції хворими на COVID-19.

Як передає "Укрінформ", про це інформує "The Times of Israel".

Окрім того, Нафталі Беннетт заявив, що для перевірки місця перебування осіб, які перебувають на самоізоляції, будуть використовуватись технологічні засоби.

Нова система контролю дозволить поліції відстежувати місцезнаходження осіб, які перебувають у місцях самоізоляції, шляхом відправлення текстового повідомлення з гіперпосиланням на їхні мобільні телефони. Коли особа натискає на посилання, її фізичне місце знаходження негайно повідомляється правоохоронним органам.

Однак, незрозуміло, як система буде працювати з тими, хто не має телефонів, зокрема маленькими дітьми. За існуючою системою, тим, хто перебуває в ізоляції, повідомляється, що їх може відвідати поліція у будь-який час, але це рідко трапляється на практиці.

Повідомляється, що присутні на останньому засіданні уряду міністри домовилися, що проти тих, хто вчинив свідоме порушення карантинних норм (самоізоляції - ред.), будуть висунуті кримінальні обвинувачення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати