Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Напади на храми УПЦ МП були організовані при координації ФСБ, - СБУ

18 лютого, 17:32
Фото з архіву "Дня"

Напади на культові споруди УПЦ Московського патріархату були організовані з окупованих територій за координації ФСБ Ростовської області.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на координаційній раді керівників правоохоронних органів з приводу майбутніх виборів, Інформаційний спротив.

"Можу ствердно сказати, що напади на культові споруди Московського патріархату були організовані з території окупованого Донбасу. Але у нас є підтверджені дані про те, що плани щодо розіграшу релігійного фактору в Україні і щодо дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті узгоджувалися з ФСБ Російської Федерації, безпосередньо в Ростовському управлінні", - заявив глава СБУ.

Раніше група ІС повідомляла про те, що російські спецслужби планують комплекс заходів по дестабілізації ситуації на південному сході України, в тому числі, з використанням релігійної ситуації.

На думку ініціаторів і розробників даних заходів, саме релігійна тема є однією з передумов для можливого розхитування ситуації в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Донецькій областях шляхом провокації силових протистоянь з використанням людських ресурсів УПЦ МП.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати