Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європа виділила понад мільярд євро на відновлення Албанії після землетрусу

17 лютого, 21:20
Фото Reuters

Під час донорської конференції ЄС у понеділок зібрана сума розміром 1,15 млрд євро як фінансова підтримка Албанії для ліквідації наслідків потужного землетрусу, повідомила в понеділок голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн.

"Чудові новини для народу Албанії: ми перевищили наш цільовий показник для відновлення Албанії і досягли 1,15 млрд євро, включно з внеском Євросоюзу розміром 400 млн євро", - написала фон дер Ляєн у своєму Твіттері.

"Я вражена підтримкою, наданої Албанії. Вкотре Європа діє спільно, коли це найбільш важливо", - додала глава Єврокомісії.

Раніше в понеділок прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що Албанія опиниться в скрутному становищі в разі, якщо донорська конференція ЄС виділить менше 400 млн євро на відновлення після землетрусу.

Він зазначив, що "збитки від землетрусу перевищують мільярд євро", підкресливши, що необхідно отримати "як мінімум 40% від цієї суми".

У понеділок в Брюсселі відбувається міжнародна донорська конференція "Разом за Албанію", організована з метою надання фінансової підтримки Тирані в ліквідації наслідків потужного землетрусу, повідомляє сайт Євросоюзу.

Головує на конференції глава ЄК Урсула фон дер Ляєн.

У конференції беруть участь держави-члени Євросоюзу, партнери з Західних Балкан, представники інших країн, а також міжнародні організації, зокрема ООН і Всесвітній банк.

Землетрус магнітудою 6,4 в Албанії стався в кінці листопада минулого року. Епіцентр розташовувався між столицею країни Тіраною і другим за величиною містом країни Дурресом.

В результаті землетрусу загинули 51 особа, близько тисячі постраждали, ще 17 тис. людей залишилися без даху над головою. Крім того, серйозної шкоди завдано тисячам будівель, включно зі школами і медичними установами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати