Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нафтогаз вимагає від РФ компенсації за захоплені в окупованому Криму активи

17 лютого, 11:57
Фото: Reuters

Нафтогаз та шість компаній групи вимагають від РФ компенсації збитків, завданих незаконною експропріацією кримських активів.

"Розмір збитків плюс відсотки ми оцінюємо приблизно у $8 млрд. Адже після окупації Криму група втратила можливість видобувати з кримських родовищ, газотранспортну систему, бурові установки, флот та фінансові активи. І зараз Росія продовжує незаконно використовувати родовища Чорноморнафтогазу та видобувати з них газ", повідомляє пресслужба Нафтогазу. 

Нафтогаз у жовтні 2016 року звернувся з позовом проти Росії про стягнення збитків до арбітражного трибуналу в Гаазі.

Розгляд нашої справи арбітражем відбувається у два етапи. На першому трибунал визначив, чи має право розглядати цю справу. І у лютому 2019 року встановив, що Росія повинна відповідати за незаконне захоплення наших активів. На другому етапі арбітраж визначає суму компенсації.

РФ уперше з’явилась в нашому арбітражі в січні 2017 року, та після цього ухилялась від участі в арбітражному провадженні протягом майже трьох років. Але у грудні 2019 року вона подала зустрічну заяву щодо розміру компенсації збитків, при цьому не заявивши жодного альтернативного розрахунку збитків.

Російська сторона не заперечує, що незаконно експропріювала активи Нафтогазу, але стверджує, що не має за це платити.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати