Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Суспільному покажуть прем’єру фільму "МАЙДАН. Шість літер нашої свободи"

16 лютого, 12:56

У суботу, 20 лютого, суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ і UA: КУЛЬТУРА покажуть документальний фільм власного виробництва «МАЙДАН. Шість літер нашої свободи».

Стрічка складається з шести глав. Кожна літера зі слова «майдан» є назвою глави, яка символізує тему, дотичну до подій Революції Гідності, спогади, якими діляться герої фільму.

Авторки розкажуть про маму загиблого на Майдані Романа Гурика, покажуть розповідь координаторки «Євромайдан-SOS» Олександри Матвійчук, стрімера Майдану Андрія Дубчака, представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Рівненській області Андрія Преподобного і митця Олексія Сая.

«Ми "розкладаємо" Майдан на шість літер — шість історій, шість уламків спогадів, з яких, як зі шматочків льоду, складається наша свобода. Роблячи цей фільм, ми на собі відчули, наскільки живими й болючими лишаються наші майданівські переживання. Сто відсотків: цю історію ми ніколи не зможемо "проїхати", забути, сприймати як формальну дату в календарі», — зазначила співавторка стрічки Анна Єресько.

Історії з фільму показують основні події Революції Гідності, де учасники подій зможуть віднайти власні спогади.

Решта деталей фільму за посиланням.

Крім того, 20 лютого буде показано цілий ряд тематиних фільмів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати