Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від початку вересня на сході України загинули 4 українських бійців, 36 поранені, - Україна в ОБСЄ

15 вересня, 20:57
Фото Reuters

Із початку вересня російські окупаційні сили здійснили 85 збройних провокацій на сході України, внаслідок чого загинули 4 українських військовослужбовців, ще 36 зазнали поранень.

Про це поінформувала місія України при ОБСЄ делегацій країн-учасниць під час засідання Форуму безпекового співробітництва у середу, 15 вересня, передає Укрінформ.

"Лише з початку вересня цього року в результаті понад 85 збройних провокацій російських окупаційних військ чотирьох українських захисників було вбито, ще 36 поранено", - заявили в українській місії.

Також зазначалося, що загалом з початку дії режиму припинення вогню від 27 липня 2020 року внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ загинули 58 українських військовослужбовців, ще понад 220 бійців отримали поранення.

"З 27 липня минулого року до 12 вересня цього року позиції Збройних сил України були обстріляні 2 315 разів, у тому числі понад 585 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, артилерійських систем калібрів 152 мм та 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм", - поінформувала делегація України іноземних дипломатів про те, як Росія порушує перемир’я на сході України.

Крім того, українська місія повідомила, що російські збройні формування систематично здійснюють заходи з мінування українських позицій як дистанційно, так і з допомогою диверсійних груп.

"Росія продовжує використовувати міни типів ПОМ-2, МОН-50, ПФМ-1 та ПМН, які заборонені міжнародним правом", - зазначили в делегації України.

Також було вказано на те, що російські окупаційні війська здійснюють порушення інших положень Мінських домовленостей, включаючи використання БПЛА - понад 145 разів, облаштування нових позицій та зміцнення існуючих - 29 випадків, дистанційне мінування – понад 55 випадків, обстріли цивільних об’єктів - понад 40 разів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати