Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

14 вересня на кордоні Киргизстану та Таджикистану сталася стрілянина

14 вересня, 09:23

У вівторок вранці, 14 вересня, на кордоні Киргизстану та Таджикистану сталася стрілянина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Азаттик.

За версією киргизької сторони, біля Булак-Баші Баткенського району Баткенської області наряд Прикордонної служби Киргизстану виявив прикордонний наряд Таджикистану, що зайняв «бойові позиції» на неописаній ділянці кордону.

За даними відомства, прикордонники Таджикистану ігнорували вимоги залишити територію та відкрили вогонь. У відповідь прикордонники також застосували зброю.

Як стверджує Прикордонна служба Киргизстану, під час перестрілки таджицька сторона застосувала міномети. За попередніми даними, постраждалих та поранених з киргизького боку немає.

За версією таджицької сторони, 14 вересня приблизно о 07:15 «прикордонники прикордонного посту «Булакбоші» Баткенського прикордонного загону Киргизстану зробили 4 постріли з міномета у бік прикордонної застави «Кех» прикордонного загону «Ісфара» Таджикистану з використанням вогнепальної зброї.

Зазначається, що військовослужбовці Таджикистану відкрили вогонь у відповідь. Прикордонні війська Таджикистану також стверджують, що «в цю місцевість Киргизькою Республікою були перекинуті додаткові військові сили та засоби».

Зазначається, що це вже третя стрілянина в цій місцевості за останні кілька місяців. 3 червня вона тривала кілька годин, двоє військовослужбовців Киргизстану тоді отримали поранення. Киргизька сторона заявила, що прикордонники Таджикистану незаконно перетнули умовну лінію кордону біля Булак-Баші і пробралися на територію Киргизстану.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати