Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Законопроект № 2362 вносить розкол у суспільство..., - Вікторія Подгорна

14 липня, 17:25

Народні депутати України, стурбовані суспільною реакцією на законопроект № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо навчання державною мовою в закладах освіти».

Про це у Facebook заявила Народний депутат України Вікторія Подгорна.

"Партія «Слуга народу», представниками якої ми є, виникла і завоювала довіру виборців, як політична сила, базовими цінностями якої є толерантність та повага до думки кожного громадянина. Ми зробимо усе від нас залежне, щоб забезпечити кожному громадянину обирати мову приватного спілкування, включно з російською. Дехто з нас у побуті є російськомовними", - пише Подгорна.

Також вона зазначила, що розвиток і поширення державної української мови в системі освіти в Україні є запорукою загальнонаціонального порозуміння і єднання українського суспільства тією ж мірою, що і цінності демократії та верховенство права. Без захисту цих базових складових суспільної єдності прогрес в країні неможливий.

"Законопроект № 2362 суперечить нашим переконанням, і вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює в перспективі вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку", - наголошує вона у повідомленні.

Народний депутат також зазначила: "З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроект № 2362, і не голосуватимемо за нього".

"Закликаємо усіх колег, хто поділяє наші цінності, залучитися до цієї заяви шляхом поширення її на своїх сторінках в соціальних мережах", - додала Подгорна у повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати