Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині 15 сільгоспвиробників створюють агрокластер за французькі гроші

14 липня, 21:43

15 вінницьких підприємств заявили про готовність взяти участь у створенні агрокластера, який працюватиме у рамках спільного проєкту з французьким технопарком VITAGORA. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Серед потенційних партнерів 8 фермерських та сільськогосподарських підприємств, зокрема виробники органічної продукції, а також 5 підприємств з переробки овочів та фруктів та 2 підприємства молокопереробної галузі.

«Франція готова допомогти розвивати потенціал вінницьких аграріїв. Обговорили це сьогодні по відеозв’язку із Жаном Рош – президентом компанії BETEN Ingenierie. Французи готові поділитися із вінничанами своїм досвідом, зокрема в агроекології та сільськогосподарського машинобудування, – написав Сергій Борзов. – Маємо надію, що завдяки співпраці із французькими кураторами, покращимо ситуацію з водопостачанням та управлінням водними ресурсами в сільському господарстві. Місто Вінниця чекає технічну експертизу для стратегічного вдосконалення водовідведення та теплопостачання.

Він додав, що до кінця липня планується подання до МЗС Франції заявки щодо включення двох додаткових напрямів для участі в програмі децентралізованої співпраці. Відповідь може бути надана вже у вересні. А восени Вінниччина чекатиме у гості експертів із Франції.

Як писав «День», одним із пріоритетних напрямків співробітництва стане створення агрохабу у Вінниці, який дозволить обмінюватися науково-дослідними напрацюваннями. Долучиться до співпраці і Вінницький національний аграрний університет, який під агрохаб надасть свою навчальну базу. Усе це в комплексі має розширити експортний потенціал області та підвищити спроможності товаровиробників у пошуку нових ринків збуту за кордоном.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати