Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Правозахисники вимагають від білоруської влади звільнення затриманих у Мінську українських журналістів

13 серпня, 10:20

Правозахисні та громадські організації України оприлюднили відкриту заяву щодо затримання українських журналістів Євгена Васильєва та Костянтина Рєуцького в Мінську.

Про це йдеться на Facebook-сторінці правозахисного центру "Дія".

"Ми, українські правозахисні та громадські організації, вимагаємо від білоруської влади негайно та безумовно звільнити громадян України, українських правозахисників Євгена Васильєва, координатора Благодійного фонду Восток SOS, та Костянтина Рєуцького, голову правління Освітнього Дому прав людини в Чернігові, виконавчого директора Благодійного фонду Восток SOS", - йдеться в заяві.

Зазначається, що українці на законних підставах перебували на території Білорусі і не вчиняли жодних протиправних дій.

Також від білоруської влади вимагають проінформувати Посольство України в Білорусі про місце перебування Васильєва та Рєуцького, а також підстави їхнього затримання.

Водночас, редакція hromadske, від якої журналісти працювали в Білорусі на момент затримання, уточнює, що українці працювали без акредитації, оскільки білоруська влада її не видала.

"Наші колеги пробули в країні менш як добу і встигли підготувати один матеріал, який був опублікований на нашому сайті цього ж дня. Ми запевняємо, що ані Євген Васильєв, ані Костянтин Рєуцький не готували і ніколи не були причетні до жодних заворушень ані в Білорусі, ані в будь-якій іншій країні", - йдеться в заяві.


Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати