Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині від початку року 233 ветерани війни знайшли роботу

13 серпня, 15:44

У січні-липні 2020 року послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористалися 1259 АТОвців, з них 233 були працевлаштовані. 39 % з них працевлаштувалися як робітники з обслуговування, 21 % – на місця найпростіших професій, 16 % стали кваліфікованими робітниками з інструментом, а 10 % – зайняли посали законодавців, керівників, менеджерів. Крім цього, 16 учасників АТО/ООС були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. А 30 ветеранів пройшли професійне навчання на замовлення роботодавців.

«Незважаючи на карантинні обмеження, фахівці служби зайнятості активно працювали з безробітними дистанційно, спілкувались телефоном, запрошували на онлайн вебінари, сприяли у працевлаштуванні. Одна з категорій громадян, які користуються послугами у працевлаштуванні, це наші захисники, демобілізовані учасники АТО/ООС. Вони обслуговуються у першочерговому порядку. Адже для більшості робот це свого роду адаптація і соціалізація», – відзначила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

До слова, станом на 1 серпня 2020 року на обліку Вінницької обласної служби зайнятості перебуває 661 безробітний з числа учасників АТО/ООС, з них 618 осіб отримують допомогу по безробіттю. Її середній розмір становив 6738 грн.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати