Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Правоохоронці проводять обшуки у підозрюваних у справі про вбивство Шеремета

12 грудня, 18:20
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Ветерану АТО і музиканту Андрію Антоненку правоохоронці пред'явили підозру у вбивстві журналіста Павла Шеремета, повідомив Антоненко.  

"Мені пред'являють вбивство Шеремета. Прямо зараз. У моєму дворі. Буде обшук. Хелп", - написав він на своїй сторінці у Facebook, передає Інтерфакс-Україна

Пізніше Антоненко повідомив журналістам, що йому зачитали підозру, але він її не підписував. "Я почув своє прізвище в організації вбивства, виготовленні вибухівки... Зазначений я, заначено пані Кузьменко - це судинний дитячий кардіохірур. Юлю Кузьменко я знаю, ми дружимо", - сказав він.

У соцмережах також повідомляється, що здійснюється обшук у третього фігуранта справи - Петра Кияна.

У свою чергу народний депутат, голова делегації України в ПАРЄ у Верховній Раді VIII скликання Володимир Ар'єв (фракція "Євросолідарності") підтвердив факт вручення Антоненко підозри.

"Автору гімну Сил спеціальних операцій, відомому музиканту і військовому шиють цю справу! Без мотиву, без нічого. Я з ним встиг поговорити - це правда, він у шоці, без перебільшень. Дуже прошу юристів-патріотів долучитись! Це схоже на цілеспрямовані репресії проти захисників України", - написав Ар'єв на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала й оголошує підозру фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

"Щойно Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Це підсумок дуже складної та наполегливої роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи! Дякую за службу!" - написав Аваков на сторінці у Twitter у четвер.

Також глава МВС поінформував, що суд скоре обере підозрюваним запобіжні заходи.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства журналістську діяльність Шеремета в Україні та інших країнах.

23 липня голова Національної поліції України Сергій Князєв доповів президенту України Володимиру Зеленському інформацію з обмеженим доступом про напрацювання правоохоронців у розслідуванні справи щодо вбивства журналіста Шеремета.

"Національна поліція має низку перспективних напрямів роботи щодо розкриття вбивства Павла Шеремета", - сказав голова Нацполіції.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати