Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

САП вимагатиме тримати під вартою підозрюваних у заволодінні 1,2 млрд грн кредиту Нацбанку

12 листопада, 15:09
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагатиме від суду взяти під варту з можливістю застави від 2,5 мільйонів до 30 мільйонів гривень 8 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 мільярда гривень кредиту Нацбанку, виданому приватному акціонерному товариству «ВіЕйБі Банк».

Про це передає пресслужба САП.

Також повідомили, що 8 колишнім та чинним службовцям Нацбанку, ПАТ «ВіЕйБі Банк» та приватних компаній, пов’язаних із кінцевими бенефіціарами «ВіЕйБі Банку» вже повідомили про підозру.

Серед підозрюваних — колишній перший заступник голови НБУ, ексдиректор Генерального департаменту банківського нагляду, колишній виконувач обов’язків начальника управління Нацбанку України по Києву та Київській області, а також голова спостережної ради, заступник голови правління ПАТ «ВіЕйБі Банк» та троє посадових осіб приватних компаній, пов’язаних з бенефіціарними власниками ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Підозрюваним інкримінують привласнення, розтрату майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем — ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу. У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати