Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупанти 14 разів зривали "тишу", загинули двоє бійців ЗСУ

12 вересня, 09:19
Фото: mil.gov.ua

Протягом минулої доби, 11 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

«У напрямку Новогнатівки російські найманці обстрілювали наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм. З цієї ж великокаліберної зброї російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Новогнатівки, внаслідок чого пошкоджено приватну будівлю та прилеглу територію. Постраждалих серед місцевого населення немає. Також з артилерії калібру 122 мм ворог двічі вів численні обстріли поблизу Верхньоторецького. В районі Золотого-4 окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї», - повідомляє пресцентр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації також застосували станкові протитанкові гранатомети неподалік Старогнатівки. Поблизу Талаківки та Нью-Йорка найманці вели прицільний вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Окрім того, у районі Нью-Йорка російсько-окупаційні війська за допомогою безпілотника скинули міни калібру 82 мм.Неподалік Причепилівки ворог застосував гранатомети різних систем та міномети 120-го калібру. Також із гранатометів різних систем та стрілецької зброї було обстріляне Водяне, що на Приазов’ї. Позиції поблизу Новоолександрівки потрапили під обстріл з великокаліберних кулеметів.

Крім того, на Донеччині зафіксовано два прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Унаслідок ворожого вогню двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загинули, дев’ятеро – дістали поранення, ще один – бойове травмування. Стан здоров’я трьох захисників – середньої тяжкості, інших – задовільний.

Як зазначається, на обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7-му годину ранку, 12 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

«Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», - наголошують у штабі ООС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати