Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Взимку електроенергія знову дорожчатиме

01 вересня, 11:13

Національна комісія регулювання електроенергетики припускає перегляд тарифів для населення в грудні 2011 року, в рамках поетапного їх приведення до економічно обгрунтованого рівня.

За словами члена НКРЕ Костянтина Теличко, другий етап підвищення тарифів передбачений національним планом дій на 2011 рік із запровадженням положень програми соціально-економічного розвитку на 2011-2014 роки, – пише «Сегодня».

Теличко повідомив, що комісія поки не визначилася з динамікою можливого зростання тарифів на електроенергію, а остаточне рішення буде прийнято тільки після отримання даних від міністерства енергетики та вугільної промисловості та міністерства соціальної політики.

На даний момент НКРЕ розглядає різні варіанти перегляду тарифів, але, за словами Теличко, диференціація за обсягами споживання буде збережена.

Він додав, що оптимальним варіантом приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня є їх поетапне підвищення на 25% протягом 3 років (всього – 6 етапів).

При цьому, на думку члена НКРЕ, зараз обгрунтованим рівнем тарифів для населення є 1,06 гривні/ кВт-год (з ПДВ).

Нагадаємо, з квітня 2011 року НКРЕ підвищила тарифи для населення на 15%. Тоді тариф на електроенергію для населення при споживанні менше 150 кВт-година на місяць підвищився до 28,02 коп. / кВт-год, при споживанні понад 150 кВт-год тариф підвищився до 36,48 коп. / кВт-год.

Джерело: Західна інформаційна корпорація

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати