Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Власенко: Справа Тимошенко в Європейському суді буде розглянута в прискореному режимі

19 липня, 12:06

Справа Тимошенко в Європейському суді буде розглянута в прискореному режимі, заявив в ефірі 5 каналу її захисник Сергій Власенко.

Коментуючи заяву урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської, що розгляд справи Юлії Тимошенко в Європейському суді може зайняти від півроку до п'яти років, він зазначив, що захист екс-прем'єра сподівається, що справа буде розглянута в режимі прискореного розгляду.

Це правильний коментар, якщо говорити, що справа буде рухатися в звичайному режимі. Але в Європейському суді з прав людини є така процедура, яка передбачена 41 параграфом регламенту, і вона називається - надання якійсь справі статусу справи з прискореним режимом розгляду. Тому ми будемо сподіватися на те, що скарги Тимошенко статус такий буде надано, і ця скарга буде розглянута в значному, більш швидкому режимі, ніж той про який говорила представниця Міністерства юстиції ", - заявив С. Власенко.

Однак, на жаль, Європейський суд, це не український суддя Кірєєв, який слухає справу з дев'яти до шести, - це процедура, це регламент, це відповідні норми. Звичайно, це займе якийсь час, але не роки", - додав він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати